maandag 11 februari 2008

Soy Cuba!

Aan alle vrienden van ARTWALK! Aan alle cineasten en liefhebbers! Aan allen met een activistisch verleden en een geïnstitutionaliseerd toekomst! Aan alle believers! Aan alle atheïsten! Aan allen, die Duitse of Spaanse ondertitels kunnen lezen! Adembenemend fotografie, spectaculaire camerarijders, een meesterwerk!!! Deze woorden worden vaak gebruikt om een film te propageren, maar er is één film waar dit ook echt klopt: Soy Cuba van Mikhail Kalatozov, 1964, 141min

In 1962 stuurde Chroetsjov niet alleen militaire adviseurs naar Cuba, ook cineast Mikhail Kalatozov vertrok naar Havana om een film te maken over de vrijheidsstrijd van het Cubaanse volk. Nu was Kalatozov niet de eerste de beste. In 1958 had hij de Gouden Palm gewonnen voor zijn liefdesdrama Als de kraanvogels overvliegen. Een film waarmee hij bewees over een grote visuele zeggingskracht te beschikken en die omarmd werd door socialisten én kapitalisten over de hele wereld.

Te zien tijdens een privé-vertoning in ME/folly bij een glaasje hete rumpunch Groen van Prinstererstraat 59 donderdag 14.02.08 om 20.30 h Graag reserveren in verband met beperkte ruimte... Groeten van Martin Hansen en Holger Nickisch.

Dit project is onderdeel van de tentoonstelling "Wat doet die Holger Nickisch eigenlijk?" ARTWALK en ME/folly

Geen opmerkingen: